Wednesday, May 21, 2008

"Zepter-City" u Brodogradilištu

Filip Zepter gradi poslovno-stambeni kompleks sa marinom i sportskim bazenom uz Savu, na mestu gde se danas nalazi Brodogradilište "Beograd". Ova atraktivna lokacija prostire se na više od 20 hektara.

Građevinski poduhvat Filipu Zepteru omogućava Generalni urbanistički plan Beograda do 2021. godine, u kome je predviđena transformacija industrijske zone. Tu mogućnost je Zepter i iskoristio, pa je još 2006. godine pokrenuo inicijativu za imenu planskog dokumenta.

Na osnovu saglasnosti nadležnih gradskih službi, prema rečima Antonija Antića, direktora Urbanističkog zavoda Beograd, pre nekoliko meseci počela je i izrada plana detaljne regulacije za pojas od novog mosta preko Save do Ulice proleterske solidarnosti.

– Na osnovu idejnog rešenja, koje su dostavili korisnici zemljišta na tom prostoru uz reku trebalo bi da budu izgrađeni stambeni, poslovni i komercijalni objekti, ali i marina – otkriva Antić.

Ovu informaciju potvrdio je i Pavle Miljković, direktor Brodogradilišta. Kako je naveo, uz marinu i poslovno-stambeni kompleks naći će se i bazen, koji će se koristiti u turističke svrhe.