Wednesday, May 14, 2008

Belgiska “IMMO INDUSTRI GROUP” gradi industriski park kod Stare Pazove

Belgiska kompanija “Immo Industry Group”, koja se bavi industrijom nekretninama, trenutno gradi industrijski park, na površini os 11 hektara, duž autoputa E-75, u blizini Stare Pazove.

“Immo Industry Group” (IIG) je 2006. godine otvorila predstavništvo u Srbiji, u kojoj celokupnim poslovanjem rukovodi 10 menadžera.

Dolaskom sve većeg broja stranih investicija u Srbiju javila se potreba za postojanjem kompanija koji se bave industrijskim nekretninama, a jedna od njih je belgijska IIG, vodeća evropska kompanija u oblasti industrijskih nekretnina prilagođenih potrebama klijenata.

Drugim rečima, ukoliko neka kompanija odluči da investira u Srbiju, a da pri tom nema unapred određenu lokaciju na kojoj bi stacionirala svoj proizvodni pogon, najisplativije rešenje jeste angažovanje kompanije kao što je IIG, koja ceo proces opremanja lokacije i dovođenja infrastrukture obezbeđuje u skladu sa potrebama klijenta.

Osim infrastrukturnog opremanja zemljišta, IIG preuzima odgovornost za sve korake - od ideje do projektovanja i upravljanja projektom, finansira i gradi objekte, vodeći računa o karakteristikama proizvođaca i optimizaciji troškova.

Ta kompanija navodi da je u 2007. godini više nego udvostručila rast poslovanja u odnosu na 2006. godinu, a u 2008. godini planira još veći rast i širenje u centralnoj i istočnoj Evropi, kao i otvaranje još 10 lokalnih ispostava u Rusiji, Azerbejdžanu, Belorusiji, Kazahstanu, Litvaniji i Turskoj.