Friday, May 30, 2008

Hotel "City Code" u centru Beograda

Moderno dizajniran, luksuzno opremeljen, smešten u strogom centru Beograda, ali zaštićen od gužve i gradske vreve okolnim višespratnicama, hotel "City Code" zadovoljava prohteve i najprobirljivije klijentele. Na samo stotinak metara od poznate boemske četvrti Skadarlije i čuvene Knez Mihajlove, neposrednoj blizini Ulice Strahinjića bana, koja je prepoznatljiva po dobrom noćnom provodu, i na samo nekoliko minuta hoda od Kalemegdana, pruža mogućnost da se brzo i lako upozna "ogledalo" prestonice. Ipak, ovaj neobični hotel u prizemlju zgrade u Dobračinoj 26, predstavlja i pravu oazu za ljude željne odmora, jer je smešten u središnjem i najmirnijem delu ulice.
- Gostima "City Code" hotela "na dohvat ruke" su i dobra zabava, i kulturne znamenitosti grada, ali imaju i mogućnost da se brzo i bez velikih peripetija, posle dobrog provoda i obilazaka znamenitosti u centru, vrate u jedan prijatan ambijent gde će moći da se odmore i eventualno završe neki posao, ukoliko su poslom došli u Beograd. To je i bio naš cilj, kada smo ušli u čitav projekat rekonstrukcije stana u prizemlju u Dobračinoj ulici – naglašava arhitekta Mirjana Bezmarević i naglašava da je glavni cilj investitora bio da enterijer u hotelu odiše mirnoćom, pozitivnom emocijom i šarmom starog Beograda.
Hotel kojim dominira crvena boja, površine veće od 250 m2 i na 2 nivoa, raspolaže holom, atrijumom (za pušače), kuhinjom i luksuzno opremljenim apartmanima. Svaki od šest apartmana, naglašava Bezmarevićeva, je unikatan, predstavlja priču za sebe i odiše specifičnom emocijom.
- U zavisnosti od karaktera, raspoloženja i afiniteta klijenti mogu boraviti u crvenim, zelenim, narandžastim i plavim apartmanima. Nismo naravno bili isključivo vođeni simbolikom boja kada smo radili projekat, ali, pokazalo se da klijenti najviše traže narandžasti apartman, verovatno iz razloga što ova boja simbolizuje toplinu i razigranost – naglašava Bezmarevićeva i objašnjava da, iako je hotel prvobitno bio namenjen poslovnoj klijenteli, posetioci su vremenom osim poslovnih ljudi, postali i strani turisti, studenti...

Inače, naglašava Bizmarevićeva, svi apartmani su moderno i luksuzno opremljeni.

- Svaki od apartmana je prevashodno komforan i pogodan, kako za odmor tako i za rad. Imaju LCD TV, zasebno kupatilo, mini bar, kablovski internet., kablovsku televiziju, telefonsku liniju, klimu, privatni sef. Sobni servis radi 24 časa i što je najbitnije, mir i privatnost su u "City Code" zagarantovani – navodi Mirjana Bezmarević i kaže da oni željni druženja imaju na raspolaganju i klub-restoran u hotelu, koji se nalazi pored kuhinje u kojoj se služi doručak, ali i da će uskoro ispred zgrade u Dobračinoj 26 u kojoj je smešten, biti otvorena i mini-bašta.