Tuesday, December 30, 2008

Nove cene administrativnih taksi

Izvod iz urbanističkog plana za objekte površine do 30 kvadrata od 1. januara 2009. poskupeće za šest odsto i koštaće 2.900 dinara, odnosno 77.300 dinara za objekat površine veće od 5.000 kvadrata.

Isto toliko novca biće potrebno izdvojiti i za akt o urbanističkim uslovima, dok će uvid u urbanistički plan koštati 970 dinara.

Prema izmenjenoj i dopunjenoj odluci o lokalnim administrativnim taksama za teritoriju Beograda, koja je nedavno usvojena, prijava na konkurs za učešće na javnom nadmetanju za davanje u zakup poslovnog prostora koštaće 1.220 dinara.

Za rešenje o iseljenju bespravno useljenih lica biće potrebno izdvojiti 295, a za uvođenje fizičkih lica u posed 580 dinara, dok će deset puta više koštati rešenje o postavljanju privremenih objekata.

Novom odlukom predviđa se da rešenje o privremenom zauzeću javnih površina (tezge i pokretni privremeni objekti) košta 1.450, a rešenje o postavljanju objekta za oglašavanje 2.900 dinara. Rešenje o davanju u zakup građevinskog zemljišta koštaće 3.625, a privremeno zauzeće javnih površina za letnje bašte, zabavne parkove, cirkuse i slično poskupelo je sa 8.204 na 8.695 dinara.

Žalbe protiv rešenja koja donose gradski i opštinski organi i uprave iznosiće 170 dinara, koliko će biti potrebno izdvojiti i za sva uverenja i potvrde koje te uprave izdaju.

Novom odlukom rešenje o postavljanju plovnog objekta poskupeće sa 2.735 na 2.900 dinara, dok će izdavanje rešenja za korišćenje posebno obeleženog mesta za parkiranje putničkog vozila biti 1.800 dinara.

Rešenje o unošenju imena Beograd u poslovno ime privrednog subjekta plaćaće se ubuduće 260.900 dinara.

Izdavanje saglasnosti o ispunjenosti uslova za obavljanje delatnosti taksi prevoza koštaće 350 dinara, a isto toliko biće i izdavanje saglasnosti za postavljanje reklamnog panoa na krovu taksi vozila. Ispitivanje pogodnosti i klasifikacije vozila za taksi prevoz sada iznosi 380 dinara, za izdavanje taksi dozvole biće potrebno izdvojiti 870, a za uverenje o obavljanju delatnosti auto-taksi prevoza 295 dinara.

Popis stvari umrlih lica ubuduće će se plaćati 580 dinara, uvid u spise predmeta koji se nalaze u arhivi koji košta 90 poskupeće za pet dinara, a uvid u projektnu dokumentaciju koja se nalazi u arhivi koštaće 155 dinara, koliko i izdavanje jednog lista prepisa iz arhiva.

Novom odlukom o lokalnim administrativnim taksama za teritoriju grada prihod u budžetu grada biće veći za oko osam miliona dinara.