Thursday, October 30, 2008

Zepter, ipak, kupuje Institut "Simo Milošević"

Crnogorski Savet za privatizaciju prihvatio je odluku tenderske komisije, kojom je kompanija Filipa Zeptera prvorangirana za kupovinu Instituta "Simo Milošević". Ponuda Zepterove kompanije "Home Art&Sales Services" sa sedištem u Švajcarskoj, ocenjena je boljom od austrijske "Cristof group", udružene sa ruskim bolnicama "Mess swiss", jer je joj je investicioni program bio "teži" 17 puta.

Švajcarska kompanija je, za 56,48% državnih akcija Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju Dr Simo Milošević, ponudila 20 mil EUR za akcije i 150 mil EUR investicija u naredne tri godine, a takođe mora dokazati i da može da obezbedi kvalitetne bankarske garancije.

- Pregovaraćemo sa kompanijom "Home art", a ukoliko iskrsnu problemi, odnosno, ako ne budu mogli da ispoštuju sve što je traženo tenderskim uslovima, dobiće šansu drugorangirani ponuđač. Garancije će biti prioritet - saopštila je Tenderska komisija za privatizaciju i navela da se kompanije iz Zepterove grupe ne bave ozbiljnjim zdravstvenim projektima, a zdravstveni centar u Igalu je najpoznatija institucija za banjsko lečenje na Mediteranu.

Iz Tenderske komisije nije saopšteno kako to "Home art" ispunjava uslov da direktno ili indirektno poseduje 51% kapitala najmanje jednog rehabilitacionog centra i upravlja njime.