Tuesday, October 7, 2008

Počela rekonstrukcija Kulturnog centra Novog Sada

Prvi put nakon 70 godina, koliko postoji zgrada u Katoličkoj porti 5, u kojoj deluje Kulturni centar Novog Sada, a nekada i čuvena Tribina mladih, biće rekonstruisana, što će ovoj instituciji doneti značajno poboljšanje uslova rada.

Za rekonstrukciju Kulturnog centra grad Novi Sad će ukupno izdvojiti 80 miliona dinara, a nosilac radova je Javno preduzeće "Poslovni prostor", dok je izvođač radova "Jugomont" iz Novog Sada.

- "Jugomont" je izabran da uradi prvu fazu i grube radove, a za završetak te faze je određen rok od tri meseca, tako da bi prva faza za koju je već odvojeno 40 miliona budžetskih para, trebalo da bude završena do Nove godine. Rekonstrukcija se radi po projektu projektnog biroa "Studio K" - rekao je Srđan Crkvenjakov, pomoćnik direktora za izgradnju, održavanje i kontrolu poslovnih prostora u JP "Poslovni prostor".

- Kulturni centar je svojom delatnošću poslednjih godina zaista prerastao prostor u kojem je radio, tako da nam je rekonstrukcija i proširenje prostora zaista bilo od ključne važnosti. Ovom rekonstrukcijom ne samo da će biti renoviran postojeći prostor već će biti izgrađeno i novih 500 m2. Pored postojeće velike bioskopske sale koja će biti renovirana i prilagođena i filmskim projekcijama i pozorišnim predstavama, biće izgrađena i mala bioskopska sala, a biće proširen i Art klub koji će po projektu dobiti veliku terasu - ističe Nada Selaković, koordinator za odnose sa javnošću KCNS.

Kompletna rekonstrukcija trebalo bi da se završi u roku od godinu dana tako da će Kulturni centar sledeće zime moći da realizuje brojne programe u rekonstruisanom objektu. Dok radovi traju, telefoni KCNS su ostali isti, kao i internet adrese.