Monday, October 20, 2008

Kompanija "Nelt" uplatila je 3,6 mil EUR za nešto više od hektar zemljišta u Kragujevcu

Kompanija "Nelt", iza koje stoji košarkaš Vlade Divac, uplatila je 3,6 mil EUR za nešto više od hektar zemljišta u Kragujevcu.

"Nelt" je zemljište izlicitirala u julu i u ponedeljak bi trebalo da potpiše ugovor o zakupu s predstavnicima gradskih vlasti, kažu u gradskoj upravi.

Gradsko veće Kragujevca je 6. oktobra dalo saglasnost o davanju u zakup građevinskog zemljišta kompaniji "Nelt", površine nešto preko jednog hektara, na prostoru ispred zgrade Sokolane.

Kako je ranije saopšteno, grupa investitora, iza koje stoje Divac i Nikola Lončar, u Kragujevcu će graditi eksluzivni stambeno-poslovni prostor površine 60.000 m2, u blizini izraelske kompanije "Plaza", koja je u septembru počela gradnju šoping-centra na 80.000 m2.

Zemljište je kompaniji "Nelt" prodato po ceni od oko 36.000 evra za ar i, prema ranijoj izjavi gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, "ta cena je premašila sve dosadašnje finansijske transkacije u Kragujevcu, a razlog za to je veliko interesovanje investitora, koje je podiglo cenu građevinskog zemljišta.

Na lokaciji koju je kupila kompanija "Nelt", pre tri godine ar zemljišta se prodavao po ceni od 9.000 evra.

Prema nezvaničnim informacija, gradnja stambeno-poslovnog prostora trebalo bi da počne početkom iduće godine.