Wednesday, October 15, 2008

U Loznici "Lagator" budući poslovno-stambeni kompleks

U Loznici je nedavno pripremljena i ponuđena vrlo zanimljiva lokacija za buduću poslovno-stambenu zonu "Lagator". Prostor od 20 hektara je, prema Generalnom urbanističkom planu Loznice, kao i prostornim planom, namenjen za poslovno–komercijalnu delatnost, a u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj naglašavaju da je lokacija posebno zanimljiva za razvoj trgovačke i zanatske delatnosti.

Naime, na prostoru ove zone već je izgrađeno gradsko kupalište i tržni centar. Takođe, nekoliko placeva je "našlo" investitore koji će graditi stambeni prostor više kategorije, tako da su prvi razgovori sa potencijalnim investitorima pokazali da je prostor vrlo zanimljiv upravo za izgradnju poslovno-komercijalnih sadržaja, kao i sportsko rekreativnih terena.

Prostor se može zakupiti po poznatom modelu - na 99 godina.

Zona "Lagator" se nalazi na 100 m od uključenja na put Loznica–Šabac, na magistralnom putu M-4 Loznica–Valjevo. Tržišna vrednost zemljišta u ovoj zoni, na osnovu prethodnih prodaja zemljišta, kreće se od 172.000 do 258.000 din/a, pa se očekuje da će tako biti određena i tržišna vrednost ovog zemljišta.

Inače, grad Loznica se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji. Blizu je granice sa BiH, tu je i Banja Koviljača, nekadašnja banja kraljevske porodice, a ima i veoma dobru putnu vezu sa većim gradovima iz regiona, pa je tako od Beograda udaljen 138 km, 130 km od Novog Sada, 178 km do Sarajeva...