Thursday, June 19, 2008

Na prodaju 10 veterinarskih stanica i pet preduzeća

Agencija za privatizaciju Srbije organizovaće 20.06.2008 u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina u Novom Sadu aukcijsku prodaju deset javnih veterinarskih stanica i pet preduzeća iz Vojvodine.

Početna cena preduzeća za proizvodnju kožne galanterije "Merkur" iz Bačke Palanke iznosi 43,8 miliona dinara i obavezu kupca da investira 16 miliona. Najvažnija imovina su dve proizvodne hale, devet stanova u Bačkoj Palanci, 3.622 kvadratna metra poslovnog prostora i prodavnice u Valjevu, Somboru, Nišu i Boru.

Poljoprivredni kombinat "Sombor", čija je osnovna delatnost veletrgovina prehrambenom robom, biće ponuđen za 52,8 miliona dinara. Na prethodnoj aukciji, kada nije bilo zainteresovanih kupaca, početna cena tog preduzeća iznosila je 75,3 miliona dinara.

Trgovinsko preduzeće "Izbor" iz Bačke Palanke biće ponuđeno za 42,8 miliona dinara. Najvažnija imovina Izbora su robna kuća od 4.279 kvadratnih metara, zgrada u Tovariševu i oko hektar građevinskog zemljišta.

Početna cena rudarsko-građevinskog preduzeća "Vrdnik" iznosi 32,2 miliona dinara. Pored nekoliko upravnih i poslovnih zgrada, najvažnija imovina preduzeća su 2,7 hektara poljoprivrednog zemljišta i oko četiri hektara šuma.

Početna cena zrenjaninske fabrika čarapa Udarnik iznosi 27,6 miliona dinara, uz obavezu kupca da dodatno investira još 26,5 miliona. Uz proizvodne hale i opremu, magacine gotove robe i prodavnicu na Novom Beogradu, Udarnik koristi i 1,6 hektara državnog zemljišta.

Grupa akcionara i vlasnika Udarnika zatražila je sredinom februara 2007. godine od Agencije za privatizaciju da poništi poziv za aukcijsku prodaju te fabrike, jer je Viši trgovinski sud u Beogradu doneo presudu kojom je poništeno rešenje Ministarstva privrede Srbije iz 2005. godine na osnovu kojeg je Agencija oglasila prodaju Udarnika.

Na sutrašnjoj aukciji naći će se i deset javnih veterinarskih stanica iz Vojvodine, a najveću početnu cenu imaće Veterinarska stanica Subotica koja će biti ponuđena za 37,6 miliona dinara.

Početna cena Veterinarske stanice Kikinda iznosi 11,2 miliona dinara, Veterinarske stanice Stara Pazova 6,3 miliona, Javne veterinarske stanice Pećinci 6,1 milion, dok početna cena Veterinarske stanice Bačka Topola iznosi 5,1 miliona dinara.

Na sutrašnjoj aukciji na prodaju će biti ponuđene i javne veterinarske stanice Bečej, Bač, Žabalj, Irig i Šid.