Thursday, June 12, 2008

"Delta" u Ljubljani

Od sedam kandidata, među kojima i dva slovenačka, koji su se prijavili na tender za izgradnju najvećeg trgovačkog centra u Sloveniji, preduzeće Grep, koje je osnovano samo za potrebe realizacije ovog posla, je odabralo kao najboljeg ponuđača srpsku Deltu.

Uz svečano proglašavanje pobednika poslednjeg kruga izbora, u kome su ostale srpska Delta i austrijska Supernova, juče je u ljubljanskoj gradskoj kući potpisano i pismo o namerama. Nešto pre toga potpisan je i predugovor sa Deltom, čiji je vlasnik Miroslav Mišković prisustvao proglašavanju rezultata nadmetanja.

Površina tržnog centra, bez garaža i parkinga, biće 103 hiljade kvadratnih metara, a prodajna površina 66 hiljada kvadratnih metara što je dva puta više od beogradskog Delta sitija. I ovaj centar bi trebalo da nosi isto ime kao i beogradski. Broj lokala u budućem centru će biti oko 250.

Istovremeno, ova investicija je jedna od većih investicija Delte, koja već dugo želi da uđe na slovenačko tržište i za koju potpisivanje pisma o nameri znači i konačni ulazak na tržište te zemlje.