Wednesday, September 10, 2008

U Kragujevcu izgradnja fabrike za proizvodnju autodelova

Austrijska firma "Magna Schteier", sudeći prema najavama, gradiće u Kragujevcu fabriku za proizvodnju autodelova. O tome se, potvrdio je u utorak (9. septembar 2008. godine) i Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca, razgovara već duže vreme, obostrano interesovanje postoji, i treba samo da se utanače detalji.

Komentarišući izjavu trgovinskog atašea Ambasade Austrije u Beogradu Andreasa Hajdentalera, da će "Magna Schteier" uskoro doći u Srbiju, kao i trgovinski lanac "Sharp", Stevanović kaže da su posebno dobrodošle kompanije koje žele da ulažu u proizvodnju.

- Tek treba da se dogovorimo o detaljima te saradnje, ali proizvodne firme imaju posebne beneficije. Povlastice će zavisiti od broja ljudi koje žele da uposle. U opticaju su dve lokacije, jedna je u industrijskoj zoni "Servis dva", gde postoji još šest hektara slobodnog zemljišta - kaže Stevanović.

Takođe, postoji i lokacija u naselju Cvetojevac, gde grad raspolaže sa deset hektara zemljišta namenjenog investitorima. Reč je, inače, o atraktivnim lokacijama, duž trase autoputa Kragujevac - Batočina, koji je u izgradnji.