Friday, July 11, 2008

Lažni prodavci stanova u Univerzitetskom naselju

Preduzeće "Blok 67", koje realizuje projekat izgradnje univerzitetskog naselja Belville, upozorilo je juče da su se pojavili lažni prodavci stanova u tom kompleksu. Naime, u pojedinim medijima i na internet sajtovima objavljeni su oglasi u kojima pojedinci ili agencije nude te stanove na prodaju i to po cenama koje su znatno više od onih koje je investitor objavio.

- Takve ponude su nelegalne i postoji velika mogućnost da građani budu prevareni. Podsećamo i na činjenicu da su svi dosadašnji kupci nekretnina u kompleksu Belville potpisali predugovor, tako da kupljene nekretnine još ne mogu biti predmet dalje prodaje, sve dok ne budu uknjižene na ime novog vlasnika. To znači da u ovom trenutku one ne mogu biti stavljene u legalan promet - navedeno je u saopštenju kompanije "Blok 67" i dodaje da će ta firma pokrenuti zakonske mere protiv navodnih prodavaca, kako bi zaštitila svoj ugled i ugled celog projekta, ali i interese budućih kupaca.

Preduzeće "Blok 67" nedavno je počelo prodaju stanova i lokala u kompleksu koji je rađen za smeštaj učesnika Univerzijade 2009. godine, a novi vlasnici moći će da ih uknjiže na svoje ime kada, mesec dana po održavanju te manifestacije, budu ponovo sređeni i predati kupcima.

Za ovo naselje, inače, vlada interesovanje na tržištu, a podsećanja radi, slično upozorenje pre nekoliko meseci javnosti su uputile i Robne kuće Beograd, kada su se pojavili lažni agenti koji su nudili iznajmljivanje lokala u tim objektima.