Thursday, July 10, 2008

"Colliers Interanational" u Novom Sadu

Poznata američka kompanija "Colliers Interanational", jedna od tri najpoznatije u svetu u oblasti nekretnina, otvorila je 9. jul 2008. godine u Novom Sadu novu kancelariju, treću u Srbiji, nakon Beograda i Niša.

- U Srbiji se nalazimo od 2000. godine i u tri kancelarije zapošljavamo 60 vrhunskih stručnjaka, koji pružaju sve usluge u oblasti nekretnina, a jedino ne ulažemo sopstveni novac u izgradnju - izjavio je generalni direktor "Colliers Srbija" Jovica Jakovac.

On je ukazao na više projekata u Srbiji u kojima je direktno učestvovala njegova firma, od kojih je najveći "Delta City" na Novom Beogradu, a u toku je realizacija Naučno-istraživačkog centra u Inđiji i poslovno stambenog "Park City" u Novom Sadu.

Colliers International je ekskluzivni zastupnik "Eurasian Real Estate", kompanije iz Holandije koja, u saradnji sa lokalnim partnerom "Walschot Invest DOO", započinje izgradnju industriskog i logističkog parka, 20km od Novog sada, na autoputu Novi Sad - Zrenjanin.

Park se nalazi na 42 hektara i njegova lokacija je pogodna za skladišta firmi koje posluju u Novom Sadu, kao i za svaki vid proizvodnje ili industriske aktivnosti.

Novosadski industrisko - logistički park pruža izradu po meri pri iznajmljivanju ili kupovini. Očekivana mesečna kirija za novi prostor, 9 - 12m visine, je 3 - 4 EUR/m2.