Friday, July 11, 2008

"Immorent" na tržištu Srbije - investicije oko 70 mil EUR

"Immorent" planira da do kraja godine u Srbiji investira 50 do 70 mil EUR, kaže direktor te firme u Beogradu Aleksander Petric (Alexander Petritz). - Težište saradnje sa našim partnerima su sve usluge vezane za sektor nekretnina - njihovo finansiranje, razvoj vlastitih projekata, ili sa partnerom ili samostalno - objasnio je on.

"Immorent", koji se bavi lizingom nekretnina, pruža i sve usluge u vezi sa razvojem nekretnina - procene zemljišta i zgrade, finansijskog i tehničkog razvoja projekta, projektovanja, nadzor i menadžment gradilišta i pomoć u prodaji te nekretnine.

- Beograd predstavlja geostrateški centar jugoistočne Evrope i poseduje veliki potencijal - rekao je Petric i dodao da je planirano i finansiranje izgradnje nepokretnosti u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Prema njegovim rečima, srpsko tržište poseduje veliki potencijal u pogledu poslovnog prostora, velikih šoping centara, hotelskog prostora i izgradnje stambenog prostora. On je ocenio da bi u Beogradu narednih 10-20 godina moglo biti izgrađeno 20 hiljada kreveta, odnosno 20 "Hyatta".

Kao probleme koji sprečavaju korišćenje svih potencijala srpskog tržišta nekretnina i realizaciju projekata, Petric je naveo nepostojanje regulative i problem denacionalizacije zemljišta.