Thursday, July 24, 2008

Hotel "Jugoslavija" postao deo svetskog lanca "Kempinski"

Hotel "Jugoslavija" postao je 23. jul 2008. godine deo grupe "Kempinski", jednog od najvećih svetskih lanaca hotela. Potpisivanjem ugovora, kompanija "Alpe-Adria hoteli" se obavezala da, po sistemu "ključ u ruke", preda završen hotel "Kempinskom", koji će nastaviti da njime upravlja.

Kako je rečeno rekonstrukcija hotela "Jugoslavija", vredna oko 40 mil EUR, biće završena 2011. godine. Hotel će imati 280 luksuznih soba, nekoliko vrhunskih restorana, a predviđeno je da bude deo novog luksuznog stambeno-poslovnog centra, s velikim brojem dodatnih sadržaja, čija će ukupna vrednost iznositi oko 100 mil EUR.

Uz hotel "Jugoslavija" biće sagrađen luksuzni poslovno - stambeni prostor, maloprodajni objekti, wellness i SPA centar. U kuli površine 34.000 m2 biće smešten poslovni i stambeni deo, dok će u šoping molu, površine 30.000 m2 biti maloprodajni objekti. Wellness i spa centar, na 3.000 m2, biće dostupan gostima hotela i stanarima u kompleksu, dok će veliki broj restorana i kafića biti otvorenog tipa i biće na usluzi svim zainteresovanim građanima.