Wednesday, August 13, 2008

Rusi grade u Sijarinskoj banji

Bračni par iz Rusije planira da gradi hotel sa četiri zvezdice i apartmansko naselje u Sijarinskoj banji, izjavio je predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković.

Rusi su već kupili pola hektara zemljišta u centru Sijarinske banje na kojem planiraju gradnju hotela, a nameravaju da kupe još tri hektara, kazao je on.

Drašković nije mogao da precizira kolika će biti ukupna vrednost investicije jer projektna dokumentacija još nije završena, ali je kazao da će hotel sa četiri sprata i sa oko 300 ležajeva biti završen za dve godine.

- To će biti prvi investitori iz Rusije na području Jablaničkog okruga - kazao je Drašković.

Prema njegovim rečima, očekuje se dolazak i drugih ruskih investitora u Sijarinsku banju.

- Naša su očekivanja da će osim ovog hotela nići još nekoliko sličnih objekata, te da će se na taj način stvoriti uslovi i za dolazak gostiju i iz inostranstva - kazao je Drašković.

U opštini Medveđa očekuju i razvoj trgovinskog sektora i domaće radinosti, odnosno, upošljavanje velikog broja lokalnog stanovnistva.

Sijarinska banja poseduje jedinstveni prirodni gejzir tople vode u Evropi, kao i 18 izvora lekovitih mineralnih voda.

U podnožju gejzira je pre nekoliko godina novcem Vlade Srbije i Koordinacionog tela za jug Srbije sagrađen kompleks manjih bazena, a kilometar dalje i vaterpolo bazen sa sportskim terenima. Izgrađena je i putna i komunalna infrastruktura.