Monday, August 18, 2008

Poslovno-komercijalna zona "Kamenjar" u Sremskoj Mitrovici

Poslovno-komercijalna zona "Kamenjar" u Sremskoj Mitrovici, u istoimenom naselju, svakog dana menja svoj izgled. Od obične livade, kako je do pre samo mesec-dva izgledao deo naselja Kamenjar, stvara se veoma atraktivna poslovno-komercijalna zona.

Kompanije "Tuš" i "Mercator" u poodmakloj su fazi izgradnje svojih objekata. "Tuš" gradi veliki tržni centar na površini od 1,6 hektara, a "Mercator" na hektar površine. Oba objekta će tako imati oko 12.000 m2 prostora u gradu.

Pored ove dve kompanije, mnogo je privatnih preduzetnika koji su takođe otpočeli gradnju manjih stambeno-poslovnih objekata. Tako će poslovno-komercijalna zona Kamenjar već do kraja ove godine imati izgrađene nove objekte, na ukupnoj površini od oko 20.000 m2. To će doneti i nova radna mesta za Mitrovčane.

- Ukoliko se osvrnete oko sebe, možete da primetite velike pozitivne promene u ovom stambenom naselju. U ovoj poslovno-komercijalnoj zoni ćemo za nekoliko meseci imati preko 200 novih radnih mesta. Oba ova faktora značajna su za razvoj grada, ali umnogome i menjaju njegov vizuelni identitet po kome ćemo da budemo prepoznatljivi - rekao je gradonačelnik Branislav Nedimović prilikom posete gradilištima na poslovno komercijalnoj zoni Kamenjar.