Monday, August 18, 2008

Nehigijensko naselja "Gazela" se seli u Ovču

Temelji budućih stanova za prvih 130 porodica iz nehigijenskog naselja pod "Gazelom" biće postavljeni na jesen, a adresa njihovog doma biće okolina Ovče. Sekretarijat za urbanizam je izdao odobrenje za izgradnju lamela ukupne površine 5.000 m2. Kako je reč o tipskim objektima, projekat bi mogao biti završen do kraja zime.

- Stanovi će se graditi na prostoru od Zrenjaninskog puta ka Ovči - objašnjava Nenad Komatina, gradski sekretar za urbanizam i dodaje da će to biti kućice u nizu sa malim dvorištima.

Komatina veruje da će majstori uskoro početi posao, pošto od raseljenja nehigijenskog naselja pod "Gazelom" zavisi i sama rekonstrukcija ovog mosta.

U Centru za integraciju Roma, međutim, još nisu zvanično obavešteni da je građevinska dozvola spremna. Dinamiku radova otkriće tek kada ovo odobrenje stigne do njih.

- Trenutno traju četiri odvojena tendera. Konkursi su raspisani za izgradnju objekata, uređenje infrastrukture, građevinske radove i opremanje objekata. Dok se ova procedura ne završi, ne mogu da govorim o rokovima. Dovoljno je da jedan od ovih tendera propadne i da se sve oduži – objašnjava Živojin Mitrović koordinator centra.

Centar je zatražio dozvole za gradnju na dve lokacije. Na jednoj treba da se sagradi 130 individualnih stanova, a na drugom mestu je planirano još 90 stambenih jedinica.

Investitor radova je Sekretarijat za dečiju i socijalnu zaštitu. Oni očekuju da bi nasipanje terena moglo da se obavi do 15. oktobra.